woensdag 10 september 2008

Rebellie, de adam en eva lessen

Er is werkelijk zoveel te leren van Adam en Eva. In deze blog kijken we naar het rebellie aspect van deze twee eerste mensen. In feite had de satan zich al tegen God gekeerd en een derde van de engelen volgden hem in de rebellie, de opstand tegen God. Vervolgens gaat de duivel naar Eva en zoekt daar een bondgenoot om niet God te gehoorzamen, maar zelf als God te worden.

Eva kiest vervolgens bewust om God ongehoorzaam te zijn door van de boom te eten en als God te worden waarmee ze als het ware een oorlogsverklaring tegen God indiende. Hier is God, zowel engelen als de kroon op zijn schepping hebben zich tegen hem gekeerd.

1 opmerking:

Abel zei

Inderdaad. Helaas is Adam zijn vrouw gevolgd in deze opstand tegen God. Hij had getrouw kunnen blijven en dan had hij niet hoeven sterven (Eva wel). Toen hij ook zondigde, werd hij er de oorzaak van dat zonde en dood op alle mensen overgeerfd werden. Ook nu nog sterven mensen als gevolg van Adams zonde. Maar voor de toekomst is er hoop op eeuwig leven door bemiddeling van Christus Jezus.